Translate

06 juli 2019

Vegan Murder Story

Er wordt ons wat wijsgemaakt tegenwoordig. Niet normaal. Op zich is dat niet nieuw natuurlijk. Machthebbers hebben mensen altijd al van alles wijsgemaakt. Vooral angstzaaien was erg populair. Omdat het goed werkte. Neem de kerk. Die beloofde je eeuwig branden in de hel als je niet in hun God geloofde. De Spanjaarden deden daar zelfs nog een scheppie bovenop. Die stuurden ongelovigen direct naar de onderwereld met behulp van permanente onthoofding. Maar ook mensen zelf maakten elkaar bang, met verhalen over draken en heksen. Het gekke is dat niemand zich afvroeg waarom je nooit eens ergens zo'n draak tegenkwam, zodat je een straatje om moest. Heksen daarentegen werden bij bosjes gevonden. Als je maar even afweek, liep je al snel kans voor heks te worden aangezien. Andere voorwaarde was wel dat je zeer arm, alleenstaand en machteloos was. Uit de toon vallende rijken bleken gewoon excentriek. En, zoals het een goede overheid betaamt, werd het volk actief tegen deze heksen beschermd. Zo zijn er naar schatting 40.000 vrouwen op een gruwelijke wijze en  vroegtijdig aan hun einde gekomen. Maar let op, wel na een volgens de toenmalige mores, eerlijk proces. Dat dan weer wel. Ja, bangmakerij is altijd wel zeer in zwang geweest onder machthebbers. En tegenwoordig is dat al niet anders. Verschil is alleen, dat je met alle media die er nu is, per direct, hele grote groepen mensen tegelijk kunt bereiken. dat maakt de business van de bangmakerij nog angstaanjagender.

Trump doet het, Erdogan doet het, Putin doet het, Jong-un doet het, maar ook Rutte en Merkel doen het. De doemscenario's die worden geschetst bij bijvoorbeeld een Brexit, Nexit of Dexit zijn natuurlijk compleet verzonnen. Immers, niemand weet met zekerheid wat zoiets tot gevolg heeft. Opmerkelijk is dat voorstanders van een vertrek uit de Europese Unie - neem bijvoorbeeld de Brexiteers - precies hetzelfde voorzien als ze blijven. Louter bangmakerij, van beide kanten.

Hetzelfde zie je gebeuren als het gaat over de invloed van de mens op de klimaatverandering. Zowel believers als non-believers bedienen zich van dezelfde presentatievorm, bangmakerij! De één dreigt met verdrinkingsdood als we niks doen en de ander voorspelt algehele verpaupering als we wel wat doen. In zo'n beetje heel de rijke wereld zie je hetzelfde gebeuren. Logisch. Van heksen in China had je immers in je plaggenhut op de Veluwe weinig te dulden. Sterker nog, je wist waarschijnlijk niet eens dat er een China was. Maar het klimaat is overal. Klimaat is mondiaal. Als 30 miljard Chinezen gewoon kolen blijven stoken, heeft het weinig zin dat wij van het gas af gaan. Ja, voor Groningers is het fijn, maar het is van nul en generlei invloed op het mondiale klimaat. Zo zie je dat verschillende thema's, die op zich niets met het klimaat van doen hebben, handig meeliften op de angst voor klimaatverandering. Met name de believers proberen alles aan alles te koppelen. De ergste van allen zijn nog wel de veganisten. Ooit waren zij aanhangers van een levensvriendelijk levensstijl, maar intussen zijn ze verworden tot een extremistische stroming van de ergste soort. Ik ben niet snel bang, maar ik zie met enige zorg naar de dreiging die daarvan uitgaat. Het veganisme is de grootste bedreiging voor onze levensstijl en het voortbestaan van onze soort. Veeboeren en vissers raken massaal aan de bedelstaf, we eten allemaal driemaal daags droge zaden en bruine bonen, dragen schoenen van afbreekbaar suikerrietplastic en kleding van ongebleekt gerecycled katoen, en we gaan allemaal 10 jaar eerder dood. En nu denk je misschien dat dit ook slechts bangmakerij is, maar dan heb je het mis. Niks bangmakerij. Het zijn feiten. Heus! Misschien wat overdreven, maar overdrijving is dan weer de door mij gekozen stijlvorm. Maar toch, laten we eens kijken naar mijn bewering dat als veganisme de norm wordt we allemaal 10 jaar eerder dood gaan.

Er wordt te veel met ons eten gerommeld. Dat zijn we toch met elkaar eens. Ik bedoel, we zijn zelfs ooit gemalen koeienbotten aan koeien gaan voeren. Een door de mens bedachte en opdrongen vorm van kannibalisme aan deze van oorsprong puur gras etende dieren. En wat leverde deze vooruitgang ons op? Juist, de gekke koeienziekte! Nog een voorbeeld?
In de jaren zestig van de vorige eeuw besmeerden wij thuis ons brood met Planta, zuiver plantaardige margarine, dus gezond. Dachten we. Het bleek echter de grootste chemische troep die er was. Achteraf werd duidelijk dat het ruim 100.000 ziektegevallen had veroorzaakt. Mensen kregen last van huiduitslag en koorts. Uiteindelijk werd het tot dan toe nog altijd populaire merk Planta van de markt gehaald.
Kortom, hoe meer er aan ons eten in fabrieken, stallen en laboratoria wordt gesleuteld, hoe slechter dat het wordt. Op traditionele wijze gemaakte boter van gras etende koeien is nog altijd het beste. Studies van de universiteit van Cambridge tonen aan dat enkel de kunstmatig gefabriceerde transvetten de boosdoener zijn. Al die fabrieksproducten zitten daar vol mee! Ook wordt steeds duidelijker dat vlees een positief effect heeft op het lichaam en dat leverfunctie, immuniteit en hormoonhuishouding er wel bij varen. En wat willen nu die veganisten? Dat we vlees laten staan, Maar dat is helemaal niet gezond! Dat blijkt uit alles. Mensen kunnen juist goed leven op een dieet van alleen vlees, maar niet op een dieet van alleen planten. Dan moeten er ook in fabrieken vervaardigde supplementen bij worden gegeten om gezond de vijftig te halen. Maar veel ouder ga je niet worden. Door een tekort aan bepaalde vitaminen, krijgen we al snel diverse kwalen. Leverfalen, verminderde nierfuncties, hartproblemen. Jazeker, hartproblemen, door de vele ontstekingen die er in ons lichaam zullen ontstaan. Ook in laboratoria gekweekt nepvlees gaat ons dara niet bij helpen, want ook dat is fabrieksvoer, genetisch gemanipuleerd en onnatuurlijk!

Nogmaals, ik gebruik de stijlvorm van overdrijving, niet die van bangmakerij, want alles wat ik hier beweer is weliswaar wat dik aangezet, maar wel waar! Anders gezegd, Wilders wordt wakker! Niet de islam is de grootste bedreiging voor ons bestaan, maar het veganisme!

Groetjes,
Salvatore

PS: Ik heb natuurlijk niks tegen mensen die veganistisch leven. Zoals gezegd is het veganisme van oorsprong juist een levensvriedelijke levensstijl. Daar heb ik veel respect voor. Het gaat mij om de predikers, de zendelingen, de extremisten van wie de hele wereld veganistisch moet worden. Mensen die, hun ideologie, welke die ook is, aan je willen opdringen en afdwingen. Mensen die je je vrijheid willen ontnemen, dáár ben ik tegen, niet tegen mensen die veganistisch leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten