Translate

16 februari 2010

carnaval: wat ging er mis

Onze Carnaval begon al op vrijdag. Of nee, eigenlijk op donderdag, want dan beleefden we onze zogenaamde oefensessies. Op vrijdag bezochten we dan bevriende verenigingen. Want we hadden wel een echte vereniging, met registratie bij de Kamer van Koophandel, met statuten, een voorzitter, een secretaris, een penningmeester etc. etc. Maar uiteindelijk waren we toch slechts een groepje van 12 vrienden. Vandaar ook dat we altijd op bezoek gingen, want wat we niet hadden was een eigen verenigingsgebouw, een thuishonk.
Dus, zoals gezegd begonnen we op donderdag met de oefensessies. Oefensessies, omdat we "het drinken" alvast gingen oefenen, voor het geval aan onze drankzucht op onverklaarbare wijze een einde zou zijn gekomen sinds het weekend daarvoor.
Vrijdag dan, in vol ornaat, met Prins en Raad van Elf, op bezoek bij "bevriende" verenigingen. Het was altijd even zoeken welke vereniging zo suf was ons te willen ontvangen om ons aldus een gratis avond zuipen te bezorgen.
Op zaterdag werd "de wagen" opgetuigd. Deze wagen was een geleend vrachtwagentje. Al om twee uur 's middags werd begonnen met versieren en werd het thema bedacht. Met uit garages en schuren voorhanden materialen en wat slingers en ballonnen flansten we als een volwaardig A-Team een praalwagen in elkaar en dronken ondertussen stevig door om het maar niet te verleren. Was het bier op, was de wagen klaar en dan gingen we in de stad naborrelen.
Op zondag reden we, nog dronken van de avond daarvoor, om 12 uur onze vrachtwagen naar de ons toegewezen positie. Dan begon de optocht en het zuipen, lopen, lallen, feesten en het uitdelen van op de markt gratis verkregen afgeschreven bananen, appels en sinaasappels. Om 6 uur brachten we de wagen terug, braken 'm af en wasten 'm en om 7 uur zaten we bij de chinees. Om 9 uur stonden we dan weer in vol ornaat als vereniging met Prins en Raad van Elf bij de grootste Carnavalsvereniging van de stad. Als ware biersletjes.
De nacht van zondag op maandag was altijd een beetje tricky. Vaak duikelde je wel een meisje op en haar moest je dan uitleggen dat je op maandag toch echt vroeg op moest. En dat was waar, want het frühshoppen begon op maandag al om 10 uur in de ochtend. Soms ook duurde de zondag zo lang dat je relatief dronken, doch zonder slaap, aan de maandag begon. Een maandag die bestond uit bier, feest, verschillende café's, verschillende meisjes, verscheidene hamburgers, hot dog's en friet. Gevolgd door vanaf twee uur 's nachts een goede nachtrust van 12 tot 16 uur. Dat was dan de maandag.
Afspraak was dat we op dinsdag om vijf uur gingen chinezen. Je moest wel "goed eten" om die laatste avond te kunnen doorkomen. We doken rond een uur of zeven de cafe's weer in en dronken tot middernacht bier. Carnaval werd afgesloten met haring happen, waardoor die laatste dag meestal eindigde boven de WC-pot.
Tja en woensdag weer gewoon werken of naar college en dan begon vrijdag weer het reguliere stapweekend.

Nu heb ik na een zaterdagavond Carnaval de zondag nodig om te herstellen, en na het frühshoppen dat al om zeven uur 's avonds wordt afgesloten met een echt diner, gebruik ik de dinsdag op te recupereren, zodat ik woensdag weer kàn werken. Ja, in wezen heb ik nog gewoon vier dagen Carnaval, maar als ik me realiseer hoe, voel ik me oud.

Salvatore Cocco