Translate

05 januari 2012

Steun de oorlog in Afrika!

"In Afrika heerst grote droogte en daardoor dreigt voor miljoenen Afrikaners de hongerdood. Vooral kinderen zullen worden getroffen. Help dit te voorkomen en stort op giro 555!"

In werkelijkheid ligt het iets  genuanceerder. Of complexer misschien. Of beter gezegd, wat hierboven staat, is een complete leugen! Ja, er heerst droogte in Afrika, maar dat heerst er altijd. Is die droogte nu dan zo extreem? Ja, die droogte is dit jaar fors erger dan normaal. Waaarom is wat hierboven staat dan toch een leugen? Omdat, als de mensen in vrijheid zouden leven, ze plekken op kunnen zoeken waar wel water is en waar de leefomstandigheden beter zijn. Maar ze kunnen zich niet vrij bewegen, omdat er altijd en overal oorlog wordt gevoerd. En als ze dan iets hebben opgebouwd, een put geslagen, een dorp gebouwd, een irrigatiesysteem aangelegd, dan komen de vijandelijke stammen en branden alles plat. Niet de droogte, maar de oorlogen zijn het werkelijke probleem! En het wrange is, door te storten op giro 555 steun je die oorlog! Want die gasten zijn niet achterlijk. Die laten die maffe blanken die zo graag willen "helpen" alleen maar toe tot zo'n gebied als ze er flink voor betalen. Zo gaat de helft van ons geld rechtstreeks naar de klootzakken die het probleem veroorzaken. En zo houden we het probleem in stand tot in de eeuwen der eeuwen. Amen!

De oplossing is vreselijk en gruwelijk. Laat de huidige generatie maar creperen! Uiteindelijk worden dan ook de klootzakken getroffen en kan een nieuwe generatie dit prachtige continent weer gaan opbouwen. De geschiedenis bewijst mijn gelijk. En pas dan zal ik ruimhartig storten op giro 555.

B(r)oze Bejaarden!

Het zijn economisch moeilijke tijden, schrijven de deskundigen en aangezien ik er zelf weinig kijk op heb, geloof ik ze maar. Het is crisis! Maar de meeste mensen hebben dat bericht van dat het crisis is blijkbaar nog niet gelezen, want die gaan gewoon door. In onze vrolijk drukke decembermaand is immers weer voor honderden miljoenen euro's éxtra uitgegeven aan cadeautjes, kleding, eten en vuurwerk. Alleen al door vuurwerk ging er 76 miljoen in rook op! En dat in crisistijd, dat is haast onverantwoord. Geen wonder dat de roep om een totaalverbod op consumenten vuurwerk steeds vaker wordt gehoord en bij steeds meer mensen gehoor vindt. Wij kunnen ook niet met geld omgaan.

Met wij bedoel ik eigenlijk iedereen die na 1945 geboren is. Wij zijn namelijk gewend in weelde te leven. Het ging immers steeds beter; we kregen steeds meer. Wij weten niet meer hoe we de buikriem moeten aanhalen. Daarvoor moeten we toch echt te rade bij de oudere generatie; de bikkels die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. (Meestal als baby, maar goed.) Zij weten wat armoede is en hoe je de tering naar de nering moet zetten. Zij kennen de verhalen van hun ouders over de crisis in de jaren 30. Zij weten wat de Hongerwinter is. Logisch dus dat als je de regering bent van een land in crisis, dat je deze mensen als eerste aanpakt! Pensioenen omlaag, AOW naar beneden, premies en eigen bijdragen voor ziektekosten omhoog. Makkelijk zat! Zij weten toch zo goed wat het is om in armoe te leven? En vroeger was het toch allemaal beter? Nou, hier dan!

© foto APG

Vooral de bejaarden die overwinteren in het buitenland, veelal Spanje, komen nu bedrogen uit. Zij zijn boos! En terecht! Daar zit je dan als Senielosaurus, op je goedkope plastic stoeltjes voor je duur betaalde camper, op een goedkope camping, met je krimpende budgetje, de kou te ontvluchten. En wat denk je wat? Is het in Nederland niet eens koud! Had je helemaal niet weggehoeven! Zonde van je zuur verkregen gratis geld! Rutte bedankt!