Translate

30 maart 2013

Weg met de korte rokjes!

Smeltende poolkappen, half Nederland overstroomt etc. etc. Al jaren krijgen we te horen dat de mens, door auto te rijden en het huis warm te stoken, verantwoordelijk is voor een enorme CO2-uitstoot. De mens zou daarmee zijn eigen graf graven, want door die CO2 zou het klimaat op aarde veranderen. De poolkappen smelten en het waterpeil stijgt. Als we zo doorgaan zullen we allemaal verdrinken in het smeltwater van de noord- en zuidpool!

Dit is, kort samengevat, de boodschap die we al jaren horen. De opwarming van de aarde. En ergens klopte het ook wel. De afgelopen jaren werd het ene na het andere warmterecord gebroken. Heerlijk! Nederland had lekkere, warme, lange zomers. Zelfs de olijfboom deed het hier goed! Op den duur zou het dan wellicht tot problemen leiden, maar vooralsnog hadden we alleen maar plezier van die opwarming.

Nou ja, je moest wel steeds dat gezeur aanhoren over die CO2 uitstoot. Er moesten windmolens komen en het gevaarlijke kernenergie. Je moest je dak vol leggen met brandgevaarlijke zonnepanelen, en je ging natuurlijk meer betalen voor je energie. Dat was logisch toch?

Maar soms hoorde je een ander geluid. Was er een groepje wetenschappers dat het niet eens was met die klimaatsomberaars. Maar die kregen nooit veel aandacht in de pers. Die werden een beetje voor gek versleten. Ze worden beschouwd als klimatologische gebedsgenezers. Tegendraads, onwillig, zonderling en nog gevaarlijk ook, want mensen zouden hen weleens kunnen gaan geloven. En dan? Dan gaat er geen geld mee naar dure instituten voor klimaatonderzoek, waar al die andere wetenschappers een flink belegde boterham verdienen. Dan is er geen reden meer om de energiekosten kunstmatig hoog te houden.

Een paar jaar geleden las ik een artikel van een wetenschapper die beweert dat de mens helemaal niet zoveel invloed heeft op het klimaat. Geniaal als ik nu eenmaal ben, had ik deze conclusie zelf veel eerder ook al getrokken. Wij weten dat de temperatuur op aarde over miljoenen jaren nogal kan verschillen. Op de plek waar nu Nederland ligt, hebben zowel tropische temperaturen als ijstijden geheerst. En toen hadden we nog geen auto's of elektriciteit en centrale verwarming door de hele hut. De man beweerde in dat artikel zelfs dat er juist een koude periode zou aanbreken. De aarde zou niet opwarmen, maar afkoelen.

Nu dit jaar Pasen kouder is dan Kerstmis was, ben ik op zoek gegaan naar dat artikel. En tijdens het zoeken vond ik, zomaar verscholen tussen berichten over koetjes en kalfjes, ook een bericht dat pas geleden verscheen van een andere wetenschapper.
Deze mensen beweren dat we de komende jaren terecht komen in een soort mini ijstijd. En dat ligt niet aan de mens, maar aan de invloed van de zon.

Ja sorry, ik word daar ook niet vrolijk van. Ik zag mij zelf al zitten, onder bananenbomen en palmen, gewoon in mijn eigen achtertuin. Maar zoals het er nu naar uit ziet, kan ik er straks iglo's bouwen! De korte rokjes kunnen weg en maken plaats voor dikke, gewatteerde broeken. Wat weer een nieuw probleem geeft voor met name vrouwen. Want al die dikke kleren, vreten kastruimte!

Groetjes,
Salvatore


http://www.klimatosoof.nl/svensmark

http://www.elsevier.nl/Wetenschap/nieuws/2010/1/Opwarming-Aarde-koelt-komende-20-jaar-af-ELSEVIER255523W/