Ja, zegt men, dat is nodig, want Wilders staat op de dodenlijst van zo'n beetje alle extremistische islamitische terreurorganisaties, dus.... Maar is dat ook echt zo? Ik weet het niet; ik heb nog nooit zo'n lijst gezien. En is het echt erg om op zo'n lijst te staan? Wie staan er nog meer op en worden die ook zo extreem beveiligd? Is er ooit een poging gedaan een aanslag te plegen op de mensen die op zo'n dodenlijst staan? Ik weet het niet.
Ik vertrouw er dan maar op dat de regering het allemaal wél weet en er dus goed aan doet om al dat belastinggeld uit te geven aan de beveiliging van Wilders en dat die beveiliging goed en adequaat is. En blijkbaar vertrouwt Wilders de regering zelf ook, want je hoort 'm er eigenlijk nooit over. Tenminste, tot voor kort, maar hierover straks meer.
Als je als leek erachter probeert te komen hoe groot die terreurdreiging nu feitelijk is, kan je dat eigenlijk alleen maar doen door het tellen van gelukte terreuraanslagen. Van de aanslagen die zijn verijdeld of die nog staan gepland, heb ik immers geen weet. Omdat me dat best een hele klus lijkt, ben ik eerst maar eens begonnen met het tellen van de aanslagen van vorig jaar in Nederland. Na alles goed te hebben uitgeplozen, kwam ik in totaal uit op 0 aanslagen met 0 doden. En dat is al jaren zo! Is dat nu puur mazzel of worden we al met al dan toch goed door onze regering beveiligd? Even verder kijken dan maar.
Binnen de EU waren er vorig jaar terreuraanslagen in Ierland (1 dode), Groot-Britannië (2 doden), Duitsland (2 doden), België (35 doden) en Frankrijk (89 doden). In totaal 129 doden vooral door de verschrikkelijke aanslagen in Nice en Zaventem. 129 onschuldige mensen! Dat zijn er 129 te veel! Daar zou je geliefde maar tussen zitten, je zoon of dochter. Vreselijk.
Toch ... even ter vergelijking, in diezelfde EU-landen komen jaarlijks ruim 25.000 mensen onnodig en onschuldig om in het verkeer. En, hoe vreselijk ook, in de EU plegen jaarlijks zo'n 60.000 mensen zelfmoord. Dus statisch gezien ben je een groter gevaar voor jezelf, dan welke extremistische moslim dan ook.
Daar tegenover staat dat in Islamitische landen het dodental door moslimterrorisme wel vele malen hoger ligt. Alleen al in Turkije vielen vorig jaar door aanslagen 264 doden. Da's al meer dan in de hele EU. En in Irak vielen door aanslagen van vooral IS zeker 3873 doden! Ja, er gaat wel degelijk een serieuze dreiging van uit van die moslimterroristen, alleen treffen zij toch vooral de moslims zelf! In de EU is het, zo blijkt uit de feiten, nog steeds heel erg veilig! Zou dat dan toch komen doordat we de beveiliging in Nederland en in de EU feitelijk gewoon goed geregeld hebben allemaal? Natuurlijk kan altijd alles beter, maar vooralsnog lijkt het goed te werken. Het kan toch niet allemaal en alleen maar mazzel zijn?
Terug naar Wilders en zijn beveiliging. Die was tot nog toe goed, want ook Wilders zelf klaagde er niet over. Nou, en als Wilders er niet over klaagt, dan zit het echt wel goed, durf ik te beweren. Maar dat werd toch een beetje anders toen in de media werd gemeld dat een beveiliger van Wilders vertrouwelijke informatie had gelekt. Het ging daarbij bovendien ook nog eens om een Nederlander met een migratie-achtergrond uit een niet-westers land, of, zoals je het in dit geval ook zou kunnen noemen, een Marokkaan.
Als je echter alle beschikbare, openbare informatie doorspit, kom je erachter dat niet echt een beveiliger van Wilders was. Ja, de man had er wel mee te maken, maar deed allerlei voorwerk. Hij liep dus niet bij Wilders in de buurt of zo. Wel had de betreffende beveiliger toegang tot informatie waarover wij, gewone burgers, niet beschikken, zoals het dienstrooster. Maar of hij deze informatie ook heeft gelekt, moet nog blijken. Voor zover ik het nu heb kunnen nagaan, gaat het vooral om informatie die voor criminele (waarschijnlijk drugs gerelateerde) activiteiten interessant kunnen zijn. Er is dus geen reden om aan te nemen, dat de veiligheid van Wilders hierdoor ooit in het geding is geweest. En dat is ook precies wat de regering zegt. Maar kunnen we de regering wel vertrouwen?
Er zal de komende tijd wel weer veel meer informatie over deze zaak en over de beveiliging van Wilders in de media komen. Politici zullen dit graag gebruiken in deze campagnetijd om de regeringspartijen zwart te maken en zelf beter voor de dag te komen. Wilders zelf is daar al mee begonnen. Hij zegt campagneactiviteiten af. Maar doet hij dit vanwege zijn veiligheid of toch louter uit electorale overwegingen?
Ik denk namelijk dat we de regering wel kunnen vertrouwen. Juist op dit gebied. De regering heeft er geen enkel belang bij om hierover te liegen. Bovendien, door er niet over te klagen, heeft Wilders dat blijkbaar zelf ook altijd gevonden. De juistheid van de regeringsinformatie op dit punt, wordt ook nog eens ondersteund door onder meer alle hierboven opgesomde feiten. In de EU en in Nederland zijn we bijzonder veilig gebleken. Dus tot nog toe klopt de werkelijkheid, precies met wat altijd is beweerd. De feiten spreken in dit geval in het voordeel van de regering. Dus waarom zouden we op dit punt dan nu de regering niet vertrouwen? Daar is toch geen aanleiding voor? Dus waarom alles wat officiële instanties ons melden, in twijfel trekken?
Groeten, Salvatore