Translate

14 juli 2018

Actie!

Een van de (zeer) weinige winkels waar ik altijd graag even naar binnen mag lopen om er rond te snuffelen is de Action. Je komt er altijd wel iets tegen waarvan je denkt "Dat is handig!" of "Dat is geinig!" of "Voor dat geld kan ik het niet laten liggen!". En dat is nu juist het punt. Want je vraagt je nooit af of je het eigenlijk wel nodig hebt. En meestal heb je het niet nodig. Mijn hele zolder én de schuur liggen vol met spullen, die ik eigenlijk niet nodig heb. En toch kom ik iedere keer weer uit de Action met alweer een serie goedkope kwasten voor het geval dat, of weer een rol goedkope ducktape want daar kan je nooit genoeg van hebben, of een ander handig dingetje voor je weet maar nooit. Maar hoeveel nutteloze rommel je er ook wegsleept, bij de kassa hou je er altijd een goed gevoel aan over. Je koopt 12 dingen, een hele mand vol en je rekent af, 7 euro en 36 cent! Voor die hele volle mand! Dan heb je echt het gevoel dat je een goeie deal hebt gesloten, en dat voelt heel lekker. Dat goede gevoel houdt wel een hele dag stand! Zelfs als je thuiskomt en bedenkt dat het eigenlijk onzin is wat je hebt gekocht. Dan nog overheerst het gevoel dat het toch geen drol kostte. Wat een fijne winkel!
Nee, dat is bij de Appie wel effe anders! Daar kom je met je karig gevulde mandje aan de kassa en moet je 36 euro en 99 cent afrekenen. En bij de Lidl, de Jumbo en de Plus is dat al precies hetzelfde. Dus nee, in die winkels zie je mij niet vaak. Maar de Action is geweldig.

Nu had ik al een tijdje totaal versleten matjes in de auto liggen. Of nou ja, het bestuurdersmatje was totaal versleten. Waarschijnlijk door de hakken van mijn vrouw. De andere matjes verkeerden nog in perfect staat. Maar ja, dan moet je toch zo'n heel setje kopen. Vroeger ging je dan naar Halfords en kocht zo'n setje, maar ja, die winkel hebben wij niet meer. Dus zocht ik op internet naar "goedkope automatten". Nou, in 0,36 seconden had ik 216 duizend resultaten. De goedkoopste set die ik tegenkwam waren hele lelijke matjes van € 9,99 exclusief verzendkosten. Maar de meeste setjes waren tussen de 20 tot 40, 50 euro! Je kon zelfs matjes geheel op maat en volgens een eigen patroon laten maken, en dat alles voor slechts € 128,50. Met gratis verzending, dat dan weer wel. Nu ben ik best gek op mijn auto, maar hij mag me niet te veel kosten. Ik ga toch geen 120 euro neertellen voor een paar matjes?! Als het voor de auto is, vind ik zelfs 20 euro al veel. En het was op dat moment dat ik dacht: "Actie!".
Ik stapte in de auto, die met dat versleten matje, en reed 1,5 kilometer naar de Action. Parkeerde er gratis mijn auto en kocht een complete mattenset voor slechts 6 euro en 99 cent. Ik kocht er meteen een luchtverfrissertje bij van 1 euro en 29 cent voor op de luchtroostertjes. Niet dat ik of mijn auto dat nodig hebben, maar het was gewoon geen geld.

De matjes liggen inmiddels in de auto en ik kan je zeggen, ze rijden prima! En iedere keer als ik nu in de auto stap, het frisse luchtje ruik en de matjes aanschouw, denk ik, wat ben ik toch een gelukkig mens.

Salvatore
14 juli 2018
de dag dat België de WK-troostfinale van Engeland won