Translate

12 september 2011

Cocco's Spaghetti Carbonara

Voor 4 personen

350 gram spaghetti (490 kcal)
250 ml halfvolle melk (108 kcal)
250 gram spekjes (600 kcal)
250 gram champignons (60 kcal)
20 gram fijn gesneden platte peterselie (5 kcal)
150 gram geraspte pittige kaas (630 kcal)
2 teentjes knoflook (8 kcal)

Totale maaltijd 1901 kcal, per persoon/portie 476 kcal.

====================================================

Doe ruim water in een grote pan met wat zout en breng dit aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10 tot maximaal 15 minuten).

Wrijf ondertussen de champignons schoon. Doe de spekblokjes in een pan zonder vet en bak deze op hoogste stand (af en toe omscheppen). Snij ondertussen de champignons en de knoflook en bak deze mee totdat alles mooi goudbruin is. Snij of hak de platte peterselie fijn en bak deze aan het eind ongeveer 2 minuten mee. Voeg dan de melk en de geraspte kaas toe, breng het aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, op de laagst mogelijke stand heel zachtjes pruttelen tot het een mooi glad geheel is geworden.

Giet de spaghetti af en schep de saus erdoor. Eet smakelijk!

Eventueel serveren met een Italiaanse salade.